Baruffet: Omeyer nije sportista

Nakon sinoćnje utakmice

Baruffet: Omeyer nije sportista

Adnan Beganović

U finalu rukometne Lige prvaka igranom u Kolnu, Kiel je u sjajnoj rukometnoj predstavi pobijedio Barcelone, no veliku mrlju na pobjedu svoje momčadi bacio je francuski golman Thierry Omeyer, koji se u najmanju ruku ponašo nesportski.

Nakon svakog odbranjenog udarca golman Kiela je provocirao svoje protivnike, pa su se na kraju utakmice rukometaši Barcelone pokušali obračunati sa njim, a legendarni golman David Barrufet izjavio je da Omeyer najgori sportista kojeg je upoznao.

"Omeyer jedan od najgorih sporista koje sam upoznao u životu. Pokazao je svoju pravu stranu večeras. On je veliki golman, ali je večeras izgubio sav respekt koji su ljudi imali prema njemu", rekao je Barufet i dodao:

"Tokom cijele utakmice je gestikulirao, trčao prema nama kada odbrani, pričao nešto što ne razumijemo. Na kraju su naši igrači krenuli prema njemu. To je sramota za njega. Kada sam ga nakon utakmice pitao, šta je to radio, on je rekao da ništa nije radio. To dovoljno govori o njemu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.