Bećar i Hurem vodili Bosnu do pobjede

Derventa bila na korak do pobjede, ali...

Bećar i Hurem vodili Bosnu do pobjede

Adnan Beganović

U okviru 15. kola Premijer lige za rukometaše derbi začelja u Visokom su odigrali Bosna i Derventa, a rezultatom 36:35 slavili su domaći rukometaši.

Derbi začelja su mnogo bolje otvorili rukometaši iz Dervente, koji su u prvom dijelu imali i prednost od šest golova (14:8). Međutim, u samom finišu prvog poluvremena domaći su zaigrali nešto bolje, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 20:18 za Derventu.

Sredinom drugog poluvremena gosti su imali prednost od pet golova (32:27) i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno. No, tako nisu mislili domaći rukometaši, koji u dramatičnoj završnici uspjevaju doći do zlata vrijednih bodova u goloj borbi za premijerligaški status.

Hurem i Bećar sa po 11, te Skopljak sa osam golova bili su najefikasniji kod Bosne, dok Zemunović sa devet, te Marić sa osam postignutih golova bili najefikasniji kod Dervente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti