Burić oduševio protiv Parižana: Imamo sjajnu ekipu, ambicije su visoke na oba fronta

Proglašen igračem utakmice

Burić oduševio protiv Parižana: Imamo sjajnu ekipu, ambicije su visoke na oba fronta

S. Mlaćo

U susretu Lige šampiona njemački Flensburg sinoć je savladao PSG 28:27, a na golu Flensburga briljirao je bh. rukometni reprezentativac Benjamin Burić koji je imao čak 16 odbrana.

Francuzi nisu imali rješenja za Burića koji je proglašen i igračem utakmice.

"Ove godine imamo stvarno dobru ekipu, ciljevi su veliki u Bundesligi i Ligi prvaka. Trenutno na oba fronta stojimo dobro. Prošlo kolo smo u Bundesligi izgubili bod od Lemga, ali još uvijek smo u utrci za prvo mjesto. U Ligi prvaka cilj je Final Four", govori Burić o ambicijama svog kluba.

Nedavno je proglašen drugim najboljim golman na svijetu, odmah iza Landina.

"Iskreno, mnogo mi to znači. Mogu reći da sam ponosan na svoj rad, te je to veliki podstrek za budućnost".

Sezonom je zadovoljan.

"Zadovoljan sam sezonom, ali i ličnim postotkom odbrana. Ima još mnogo da se igra, maj i juni su odlučujući, tada možemo više pričati. Do sada sam zadovoljan".

Rukometna reprezentacija BiH dobila je novog selektora. Radi se o Ivici Obrvanu.

"Prije svega želim selektoru poželjeti sreću. Došlo je do zasićenja između igrača i Bilala Šumana, pa je UO Saveza morao reagovati i izabrati novog selektora. Po meni dobar izbor, trebamo čvrstu ruku, a kako sam čuo Ivica je stara garda jugoslavenskih trenera. Nadam se da će nam to pomoći u budućnosti, a sada moramo pobijediti Austriju. Novom selektoru želim sreću i što više pobjeda sa reprezentacijom", dodao je Burić na kraju razgovora.

Top Komentari

user1590396893
Doktor
5 0
Zoilomas
Buric dominira.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi