Benjamin Burić i Flensburg treći put prvaci Njemačke

Benjamin Burić i Flensburg treći put prvaci Njemačke

E. Škorić

Rukometaši Flensburga su po treći put postali prvaci Njemačke.

Nakon 2004. i 2018. godine, Flensburg je ponovo postao prvak Njemačke. Pobijedivši Bergischer sa 27:24 u gostima, Flensburg je odbranio titulu i zadržao prednost u odnosu na drugoplasirani Kiel.

Ove dvije ekipe su cijele sezone vodile bitku za prvo mjesto, na kraju je odluka pala u zadnjem kolu. Kiel je također na svom terenu savladao Hannover-Burgdorf sa 30:26, no to nije bilo dovoljno, pošto je sve bilo u rukama Flensburgovih igrača.

Član šampionske generacije je i rukometni reprezentativac BiH Benjamin Burić, koji se isticao dobrim odbranama tokom čitave sezone.

Šveđanin Gottfridsson je sa šest golova danas vodio tim Flensburga do ključne pobjede, dok je Norvežanin Abelvik Rod postigao pet golova, a četiri Danac Zachariassen. Islandski reprezentativac Gunnarsson je na drugoj strani postigao sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi