Bergischer srušio HSV, tri gola Stanka Sabljića

Bergischer srušio HSV, tri gola Stanka Sabljića

Adnan Beganović

U okviru njemačkog rukometnog prvenstva sinoć su odigrana tri susreta, a veliko iznenađenje napravio je Bergischer koji je pred svojim navijačima savladao aktuelnog evropskog prvaka HSV (34:27).

Bergischer su do pobjede vodili Viktor Szilagyi sa sedam, te Arnor Gunnarsson sa pet pogodaka, dok je nekadašnji rukometaš Bosne i Borca, Stanko Sabiljić, postigao tri.

S druge strane, kod HSV-a su najučinkovitiji bili Domagoj Duvnjak sa šest, te Matthias Flohr i Hans Lindberg sa po četiri pogotka.

U ostala dva susereta sinoćnjeg programa Bundeslige postignuti su sljedeći rezultati: Balingen - Fuchse Berlin 25:33, Melsungen - Gummersbach 30:32.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti