Bh. juniori poraženi od Njemačke u Bugojnu

Turnir "Rukomet je moja budućnost"

Bh. juniori poraženi od Njemačke u Bugojnu

U Bugojnu se trenutno održava turnir "Rukomet je moja budućnost", na kojem učestvuju BiH, Hrvatska, Poljska, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Austrija i Katar.

Nakon što je juniorska selekcija BiH jutros poražena od Hrvatske sa 30:25, večeras su naši mladi rukometaši izgubili i od Njemačke i to rezultatom 34:28 (poluvrijeme 16:11 za Njemačku).

Njemačku su do pobjede predvodili Mavers Veit i Danneberg Yanniek sa po šest postignutih golova, dok su u BiH najefikasniji bili Nedim Hadžić sa šest i Damir Kadrić sa pet postignutih pogodaka.

Za BiH su se u ovom susretu u strijelce upisivali još AmarKendić (4), Edin Klis (3), Marko Dugajlić (2), Omer Mehmedović (2), Adin Faljić (2), Amar Hasić (2), Ermin Ombaša (1) i Luka Lovrić (1).

Podsjetimo, BiH se u nalazi u grupi A sa Njemačkom, Hrvatskom i Poljskom, protiv koje će naši juniori odigrati naredni meč koji je na rasporedusutra s početkom u 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi