Bh. rukometni reprezentativci raspoloženi u Francuskoj

Igrali se mečevi 10. kola

Bh. rukometni reprezentativci raspoloženi u Francuskoj

A. Beganović

U okviru 10. kola francuskog rukometnog prvenstva Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića pretrpio je novi poraz i to na gostovanju kod Saint Raphaela.

Creteil se nalazi u lošoj formi i sve je izvjesnije da će ekipa naših reprezentativaca do kraja prvenstva voditi grčevitu borbu za ostanak u društvu najboljih. Večeras je od Creteila bolji bio Sain Raphael, koji je slavio rezultatom 39:28.

Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 30 minuta kada je Saint Raphael naparavio zalihu od osam pogodaka (18:10). Malinović je odigrao dobar meč i postigao je pet pogodaka, dok je Toromanović dodao dva.

Chambery, čije boje brani bh. reprezentativac Marko Panić, na domaćem terenu je nadigrao Selestat (36:23). Panić je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču. Postigao je šest pogodaka iz sedam udaraca, a u redovima Chamberyja efikasniji je bio samo Fahrudin Melić koji je postigao devet pogodaka.

Vodeći PSG upisao je desetu pobjedu i to na gostovanju kod Sarana (44:32), Ivry i Cesson su podijelili bodove (27:27), a Nantes našeg Senjamina Burića je upisao domaću pobjedu u duelu sa Toulouseom (42:27) uz pet pogodaka bh. pivota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi