BiH bolja od Poljske za prvu pobjedu

Međunarodni turnir u Bugojnu

BiH bolja od Poljske za prvu pobjedu

Juniorska rukometna reprezentacija BiH drugog dana međunarodnog rukometnog turnira "Rukomet je moja budućnost" koji se održava u Bugojnu je savladala selekciju Poljske 27:26.

Prva je to pobjeda naših momaka, s obzirom da smo jučer upisali dva poraza, prvi od Hrvatske, a zatim od Njemačke.

Poljaci su na odmor otišli s prednošću 15:13, te se činilo da će slaviti pobjedu u ovom meču, međutim izbranici Nebojše Golića uspjeli se preokreti rezultati u svoju korist i slaviti pobjedu.

U redovima BiH istakao se Nedim Hadžić sa osam pogodaka, dok je Edin Klis postigao pet, a Damir Kadrić četiri pogotka.

Kod Poljske bolji od ostalih sa sedam pogodaka bio je Szymon Dzialakiewicz, a jedan manje dodao je Dadej Wojciech.

Međunarodni turnir "Rukomet je moja budućnost":

Bosna i Hercegovina - Poljska 27:26 (13:15)

BiH: Cerić, Hodžić, Hadžić 8, Ombaša, Rušpić 2, Isaković, Kendić 1, Selimović, Dugajlić 1, Lovrić, Malbašić, Fajić 3, Klis 5, Mehmedović, Kadrić 4, Hasić 2.

Poljska: Wojciech, Duriusz 3, Marcin, Dawid 4, Konrad, Adam, Szymon 7, Dawid 1, Filip, Wojciech 6, Pawel 1, Mateusz, Wojciech, Michal, Piotr, Michal 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi