Bosna i Hercegovina bi mogla zaigrati na Svjetskom prvenstvu?

Imamo minmalne šanse za Wild card

Bosna i Hercegovina bi mogla zaigrati na Svjetskom prvenstvu?

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvomeču baraaža poražena je od Portugala. U prvom u gostima izgubili smo 29:19, a u revanšu u Tuzli bil oje 26:26.

To su bile i utakmice na kojima je debitovao novi selektor Damir Doborac, a naši momci su pokazali borbu protiv velikog favorita.

Vidjeli smo dosta mladih igrača koji bi trebali biti budućnost reprezentacije, vidjeli i neke stvari koje bi mogle biti smjernica u daljem stvaranju nove generacije bh. rukometaša.

Međutim, isapdanje od Portugala i ne znači kraj nadanja za plasman na Svjetsko prvenstvo.

IHF je za naredno Svjetsko prvenstvo koje se igra u januaru 2025. godine u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj ostavio dvije Wild Card pozivnice za evropske reprezentacije.

Oglasi

Pomenuti Wild Card mogu dobiti samo reprezentacije koje su eliminisane u baražu, a među njima je i Bosna i Hercegovina. Iako su nam šanse minimalne, još uvijek postoji šansa da odemo na rukometni Mundijal.

U baražu su pored naše selekcije eliminisane, Srbija, Crna Gora, Farska Ostrva, Grčka, Litvanija, Švicarska, Gruzija, Estonija, Rumunija, Slovačka i dvije od pomenutih selekcija dobit će Wild card.

Plasman na Svjetsko prvenstvo obezbijedile su selekcije Mađarske, Slovenije, Portugala, Austrije, Islanda, Nizozemske, Španije, Češke, Poljske, Sjeverne Makedonije.

Svjetsko prvenstvo se igra naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, a pomenute tri reprezentacije su kao domaćini osigurali direktan nastup na prvenstvu kao i selekcija Francuske.

Poznata je i većina učesnika s ostalih kontinenata pa ćemo tako gledati Argentinu, Brazil, Čile, Bahrein, Japan, Kuvajt, Katar, SAD, Alžir, Tunis, Gvineju, Egipat, Kape Verde.

Ostala su još tri upražnjena mjesta za jedan tim iz Sjeverne Amerike i dva tima sa Wild Cardom, a kao što smo rekli to će biti još dvije evropske selekcije.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Postoje li kriterije
0 0
DamirT
Ici ce vjerovatno selekcije koje su porazene u ukupnom rezultatu po 1 do 2 razlike. Najvjerovatnije Srbija i Farska Ostrva. Nema sanse da nama daju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti