Alma Čehajić Hadžović nova selektorica ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

RSBiH ozvaničio

Alma Čehajić Hadžović nova selektorica ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine · Zvanično

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora.

Umjesto Radana Rovčanina ekipu će u narednom periodu predvoditi Alma Čehajić Hadžović koja je trenutno i na kormilu RK Hadžići.

Novu selektoricu već početkom novembra očekuju prvi izazovi kada će naše cure igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

"Alma Čehajić Hadžović je nova selektorica ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Legendarna bosanskohercegovačka rukometašica predvodit će naše seniorke u dvomeču prekvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke - 3. i 5. novembra", stoji u objavi RSBiH.

Naše djevojke su prošle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo okončale kao drugoplasirane u grupi u prvoj rundi takmičenja.

Ostvarili smo trijumfe protiv italije i Latvije, a poraženi smo od selekcije Grčke. Sada ćemo imati priliku za revanš Grkinjama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi