Blijedo izdanje i novi poraz RK Gradačca
Domaći nisu uspjeli zaustaviti Buljugiju i društvo

Premijer liga BiH

Blijedo izdanje i novi poraz RK Gradačca

E. Škorić

Peto kolo Premijer lige i četvrti poraz rukometaša Gradačca, koji su nemoćno izgledali na parketu protiv protivnika iz Doboja. Jedno blijedo izdanje RK Gradačca, što je rezultiralo visokom pobjedom Sloge (20:28).

Prvih pola sata prošlo je u dominaciji Sloge koja je uvijek imala dva do tri gola razlike. Gosti su odlično igrali u odbrani, a domaćim rukometašima nedostajalo je i dosta sreće. Osim toga, Šabanović je na golu Sloge branio sve i svašta, te je sigurno jedan od najzasluženijih za treću prvenstvenu pobjedu momčadi iz Doboja. Na odmor se otišlo sa tri gola prednosti u korist gostiju (7:10).

Sloga je u nastavku pokazala još bolju igru, te se domaćim igračima odvojila na 5+ razlike, koju su konstatno držali do posljednjeg sudijskog zvižduka. Bakir Buljugija i Dekić Nikola sa po osam postignutih golova bili su najbolji u redovima Sloge, dok je kod Gradačačana jedini četiri gola postigao Saša Puljizević. Svoju minutažu u drugom poluvremenu dobio je nedovoljno oporavljeni Slaven Šijaković, a igrao je i Almir Doborac koji se vratio nakon povrede.

Trener Mehmed Doborac sigurno ne može biti zadovoljan ni igrom, ali ni rezultatima u proteklih pet kola.

RK Gradačac - RK "Sloga" Doboj 20:28 (7:10)
RK GRADAČAC: Šečić, Osmanović (2), Taletović, Puljizević (4), Doborac Mirza, Grbić (3), Šijaković (3), Halilković, Ignjić (3), Kadić (3), Stojanović, Doborac Almir (2), Kešan, Sarajlić. Trener: Mehmed Doborac
RK SLOGA: Dejanović, Maksimović, Distol, Tasić, Buljugija (8), Antonkić, Stanković, Stojanović, Šabanović, Pamić (2), Bjelobrković (1), Beljić (4), Dekić (8), Manjić (5). Trener: Zoran Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.