Bojan Skoko potpisao za Zagreb

Nije zaigrao za reprezentaciju BiH

Bojan Skoko potpisao za Zagreb

M. Maksimović

Nesuđeni reprezentativac BiH rukometaš Bojan Skoko karijeru nastavlja u ekipi Zagreba.Skoko je potpisao dvogodišnji ugovor, trener Zagreba Slavko Goluža će ga koristiti uglavnom u odbrani.

Skoko je posljednjih sezona uspješno nosio dres Cimosa iz Kopra sa kojim je nastupao i u Ligi prvaka. U vrijeme kada je selektor muške rukometne reprezentacije BiH bio Halid Demirović, ime ovog rukometaša se našlo na spisku selektora, ali nikada nije zaigrao za reprezentaciju BiH. Skoko je igrao za selekciju Srbije i Crne Gore, ali je 2007.godine prihvatio poziv selektora Demirovića.

Nažalost, Vijeće ministara BiH i tadašnji predsjedavajući Nikola Špirić su najveći krivci što ovaj rukometaš nije igrao za reprezentaciju BiH. Nije dobio potrebno državljanstvo iako je ispunjavao sve potrebne i zakonom predviđene uslove.Skoko je kao rukometaš ostao kao vrlo borben igrač u generaciji Partizana u kojoj su još igrali Peruničić i Radosavljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije