Zbog njihove odbrane svi se hvataju za glavu: Golove primaju kao na traci

Neslavni rekorderi

Zbog njihove odbrane svi se hvataju za glavu: Golove primaju kao na traci

H. Zilić

Nevjerovatni rezultati nam dolaze sa rukometnog prvenstva Južne i Centralne Amerike.

Selekcija Bolivije je prva priča u rukometnim krugovima i šire, ali ne zbog nekog rukometnog znanja, naprotiv selekcija Bolivije je vlasnik čudesnih rezultata.

U dva odigrana kola šampionata Bolivija je u dvije utakmice dala svega 17 golova, a primila 112!

Kako je to moguće?

Prvo su od Argentine poraženi sa nevjerovatnih i nestvarnih 70:8, a nakon toga i od Urugvaja sa 9:42.

U meču protiv Urugvaja u prvom poluvremenu su zabili samo jedan jedan pogodak, dok su protiv Argentine u poluvremenima primali 34 i 36 poogodaka.

Bolivija prijeti da postane negativni rekorder svjetskog rukometa, a reprezentacija je sastavljena od igrača amatera, ali ni to ne može opravdati ovako visoke poraze na kontinentalnom prvenstvu.

Inače reprezentacija Argentine je branioc titule na ovom prvenstvu koje je i kvalifikaciono za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi