Borac eventualnom pobjedom preuzima vrh

Premijer liga, 8. kolo

Borac eventualnom pobjedom preuzima vrh

Adnan Beganović

Nakon pauze zbog reprezentativnih obaveza večerašnjim susretom između Krivaje i Gradačca nastavlja se rukometna Premijer liga. Večeras će biti odigran samo susret u Zavidovićima, dok su sutra na rasporedu 4 susreta, a u srijedu jedan.

Krivaja na svom terenu dočekuje ekipu Gradačca koja je u prošlom kolu pobijedila Lokomotivu i tako došla do prve trice u sezoni. Krivaja je pred svojim navijačima apsolutni favorit u ovom duelu i sve osim pobjede Zavidovičana bilo bi veliko iznenađenje.

Borac u Boriku dočekuje nekadašnjeg prvaka naše zemlje, Izviđač iz Ljkubuškog, i ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, onda Banjalučani neće imati većih problema da dođu do pobjede koja će ih ostaviti u utrci za titulu jesenjeg šampiona.

Goražde u ovom kolu ugošćuje mostarski Zrinjski i sasvim je sigurno da će domaći rukometaši učiniti sve kako bi pred svojim vjernim navijačima došli do nove pobjede koja bi ih ostavila u samom vrhu tabele. S druge strane, popularni Plemići igraju jako loše u ovoj sezoni i teško je očekivati da mogu iznenaditi u Goraždu koje je neosvojiva tvrđava i za mnogo jače ekipe od Zrinjskog.
U Živinicama će sutra snage odmjeriti domaći Konjuh i Čelik, a veliki favoriti u ovom duelu su rukometaši iz Živinica. Čelik se nalazi pri dnu premijerligaške tabele, a po svemu sudeći prve gostujuće bodove morat će potražiti negdje drugo.

Jako zanimlji susret mogao bi ibti onaj u Visokom gdje domaća Bosna dočekuje neugodnu Slogu. Domaći rukometaši su prije sezone najavljivali pohod ka vrhu, no, po svemu sudeći i ove godine će ostati u sredini tabele, a ukoliko ipak žele ispuniti svoje najave, onda protiv Sloge nemaju pravo na kiks.

U srijedu zbog obaveza Studenata u Ligi prvaka Lokomotiva će ugostiti u Brčkom našeg aktuelnog šampiona. Bosna je pretrpjela već jedan poraz u domaćem prvenstvu pa zbog toga je teško očekivati da domaći rukometaši mogu do trijumfa. Međutim, izvjesno je da će Studenti biti umorni od utakmice u Poljskoj pa će sasvim sigurno Lokomotiva pokušati u umoru Bosne naći neku svoju šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti