Borac konačno do pobjede u Ljubuškom
Foto: izvidjac.com

SEHA liga, 5. kolo

Borac konačno do pobjede u Ljubuškom

Edmir Škorić

Borac je nakon 11 godina došao do pobjede u Ljubuškom nad Izviđačem i to u utakmici 2. kola rukometne Regionalne lige.

Borčevi rukometaši zasluženo su, rezultatom 23:20, u Ljubuškom došli do pobjede. Skauti su u prvih dvadesetak minuta uspijevali da se suprostave Banjalučanima, držali su se do rezultata 7:7, a onda je Borac zaigrao još bolje.

Na odmor se otišlo sa +4 za rukometaše iz grada sa Vrbasa (13:9). Borbena igra u nastavku, dosta mučenja u napadu s obje strane, dok su golmani bili na visini zadatka. Na kraju je završilo 23:20 u korist gostiju.

Sjajni Ljubišić kod Borca upisao je 16 odbrana, a prvi strijelac bio je Trivundža sa 7 golova. Obradović je postigao 6 golova. Kod domaćih, Zeljić je postigao 4 gola, a Burić i Tolić zajedno su skupili 18 odbrana.

HRK Izviđač Mi Grupa - RK Borac m:tel 20:23 (9:13)


Gradsk športska dvorana. Gledatelja 700.

Suci: Miloš Ražnjatović i Ivan Pavičević (Cetinje, Crna Gora).

Nadzornik: Zahid Crnkić (Zenica, BiH)


HRK IZVIĐAČ Mi GRUPA: Tolić (7 obrana), B. Burić (11 obrana), Miličević 3, Milas, Malinović 1, Zeljić 4, Grbavac 2, S. Burić 3, Matić 2, Kordić, Boras 2, Vegar, Ilić 1, Džeba 1, Pavlak, Tomić 1.

Trener: Zdenko Grbavac.



RK Borac m:tel: Ljubišić (16 obrana), HaseljićSabljić, Panić 1, Tešić, Stojanović 1, Mikić, Mandić, Šubara, Obradović 6, Karačić 4, Trivundža 7, Čelić, Đukić 4, Vranješ.

Trener: Dragan Marković.



Sedmerci: Izviđač 1/1, Borac -.


"Mi smo došli s velikim respektom u Ljubuški i rado dolazimo u Ljubuški privatno i sportski. Pribojavali smo se ove utakmice jer ovo što prezentira ekipa Izviđača, ne gledajući to kroz rezultate već kroz igru. Gledajući snimke utakmica Izviđača iznenađen sam njihovim napretkom u zadnja dva mjeseca. Mi smo se za ovu utakmicu dobro spremili i večera smo dobro odigrali obranu,  odlično je branio naš vratar, ali s igrom u napadu nisam zadovoljan. Moji igrači su u napadu bili previše statični, na momente sebično, tako da mi imamo tu još puno posla da to promijenimo. Međutim, s druge strane jako sam ponosan što smo mi uspjeli da pobijedimo, jer ovdje se vrlo teško osvajaju bodovi", rekao je trener pobjedničkog sastava Dragan Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.