Borac lagano prošao kroz Hadžiće

Premijer liga za rukometašice

Borac lagano prošao kroz Hadžiće

Adnan Beganović

U okviru Premijer lige za rukometašice odigrano je 13. kolo u kojem je banjalučki Borac pobijedivši Željezničar u Hadžićima nastavio pobjednički niz.

Banjalučki Borac rutinskom igrom pobijedio je Željezničar (31:20). Izabranice Rade Unčanina na ovaj način nastavile su pobjednički niz i kako sada stvari stoje odbranit će titulu osvojenu prošle godine. S druge strane, Željezničar, je nastavio sa rasprodavanjem teško stečenog izgleda i velika je sreća za ekipu iz Hadžića što su Kosača i Mladost napustile ligu, tako da niti jedna ekipa neće ispadati u niži rang u ovoj sezoni.

Kantonalni derbi u Živinicama su igrali isoimena domaća ekipa i tuzlansko Jedinstvo, a na kraju su više razloga za slavlje imale rukometašice iz Tuzle. Popularne Labudice pobijedile su rezultatom 21:16, a najefikasnije kod Jedinstva bile su Turudić sa 10 i Kamarić sa 3 pogotka, dok su kod Živinica najučinkovitije bile Bošković sa 6 i Pejkušić sa 3 pogotka.

Rukometašice Goražda pred svojim navijačima pobijedile su mostarsku Katarinu (34:27) te su se tako probile na 4. mjesto premijerligaške tabele, a Mira je u Prijedoru bila bolja od Ilidže (27:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.