Borac na čelu Premijer lige

Premijer liga, 8. kolo

Borac na čelu Premijer lige

Adnan Beganović

Večerašnjom pobjedom nad Izviđačem rukometaši Borca preuzeli su prvo mjesto na tabeli Premijer lige. Borac sada ima 19 bodova, bod više od Bosne koja ima i susret manje.

Sigurnom igrom pred svojim navijačima banjalučki rukometaši došli su do šestog trijumfa u sezoni. Pobjeda od pet golova razlike (23:18) je i pravo mjerilo snaga na terenu.

U 8. kolu do veoma važnog trijumfa došli su i rukometaši visočke Bosne koji su na svom terenu pobijedili dobojsku Slogu (29:24) te su tako sa nova tri boda pobjegli sa dna tabele.

Goražde je na svom „vrućem“ parketu svladalo Zrinjski (24:21) i tako ostalo u samom vrhu premijerligaške tabele. Do domaćih trijumfa došli su i rukometaši Konjuha i Krivaje. Konjuh je u utakmici bez odbarana pobijedio Čelik (44:38), dok je Krivaja bila bolja od „fenjeraša“ Gradačca (29:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.