Borac nemoćan u Ljubuškom

Izviđač opravdao ulogu favorita

Borac nemoćan u Ljubuškom

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su u prvoj utakmici Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine na gostovanju u Ljubuškom od ekipe Izviđača rezultatom 28:24 (15:9).

Banjalučani su solidno otvorili meč. U prvih nekoliko minuta, viđena je izjednačena borba na parketu. Međutim, aktuelni šampion, pravo je lice pokazao tek pred kraj prvog poluvremena. Igrao se 23. minut meča kada je domaćin imao prednost od plus tri (11:8), da bi nakon toga ista iz minute u minut samo se povećavala.

Nakon prvih 30 minuta, na semaforu je stajalo 15:9 u korist tima kojeg sa klupe predvodi iskusni stručnjak Zdenko Grbavca.

Velikan iz Gospodske se probudio u nastavku. Konsolidovali su crveno-plavi redove i istopili prednost domaćina, ali snage za potpuni preokret ipak nisu imali.

Važno je napomenuti da je banjalučki sastav meč igrao bez povrijeđenog i jednog pravog pivota u ekipi, Đorđa Ćelića.

Naredni meč, Borac igra u subotu kada gostuje ekipi Konjuha u Živinicama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi