Borac odbranio titulu

Premijer liga BiH za rukometašice, 19. kolo

Borac odbranio titulu

Rukometašice Borca odbranile su naslov prvaka BiH nakon što su u meču 19. kola na svom parketu nadigrale Katarinu iz Mostara sa 30:25. Bila je ovo repriza finala Kupa BiH koja je takođe pripala Banjalučankama.

Izabranice trenera Radeta Unčanina tako su još jednom potvrdile da su bez premca na našim prostorima, slično kao Bosna SO u muškoj konkurenciji s tom razlikom što će «studenti» imati priliku za duplu krunu narednog vikenda na Final-fouru u Ljubuškom.

Najefikasnije igračice meča u «Boriku» bile s Kekić (Borac) i Ćavar (Katarina) koje su postigle po 9 golova.

Iznenađenje se dogodilo u Mostaru. Goražde je pobijedilo domaći Zrinjski rezultatom 28:25 čime je obezbijedilo opstanak u elitnom razredu ženskog bh. rukometa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.