Borac osigurao titulu

Premijer liga za rukometašice

Borac osigurao titulu

Adnan Beganović

Aktuelne šampionke naše države, rukometašice banjalučkog Borca, pobjedom u 9. kolu nad Mirom iz Prijedora (29:21) osigurale su dva kola prije kraja naslov jesenjih prvakinja.

Popularne Osice iz Banja Luke pred svojim navijačima lakše od očekivanog svladale su Miru iz Prijedora te su tako još jednom pokazale da su u ovom trenutku nedodirljive.

U 9. kolu do veoma bitne pobjede u borbi za sami vrh došle su i rukometašice tuzlanskog Jedinstva koje su pred svojim navijačima pobijedile Katarinu iz Mostara (34:25) te se tako probile na 4. mjesto premijerligaške tabele.

Ilidža je također u ovom kolu bila uspješna. Ovaj put rukometašice Ilidže bile su bolje od Kosače u Mostaru (31:25), dok je Ljubuški pobjedom nad Goraždem (30:21) preuzeo drugo mjesto od Mire.

Susret između Željezničara i Živinica na zahtjev ekipe iz Hadžića odgođen je za 25. novembar, dok je u ovom kolu slobodan bio Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.