Borac prokockao pobjedu

Neshvatljiv pad izabranika Dragana Markovića

Borac prokockao pobjedu

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 9. kola Regionalne lige rukometaši Metaloplastike i Borca su u Šapcu podijelili bodove (28:28), a ovim rezultatom mnogo zadovoljniji mogu biti domaći jer je bh. predstavnik gotovo 55 minuta imao rezultatsku prednost.

Na samom početku susreta Metaloplastika je povela sa 32, da bi onda Borac serijom od 6:1 došao do prednosti koju nije isuštao do gotovo samog kraja.

Većim dijelom prvog poluvremena izabranici Dragana Markovića imali su prednost od četiri i više goloca, no na odmor se otišlo pri rezultatu 16:14 za Borac.

Sredinom drugog dijela Metaloplastika je uspjela doći na samo gol zaostatka (22:21), no serijom 4:1 Borac u posljednjih deset minuta ulazi sa sigurnim vodstvom (26:22) i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

Međutim, domaći rukometaši nisu se predavali i serijom od 6:1 dolaze do rezultatskog preokreta (28:27). Petnaest sekundi prije kraja Obradović postiže pogodak za 28:28, a u posljednjem napadu domaći nisu uspjeli pogoditi za pobjedu.

Sve u svemu dobra rukometna predstava u kojoj su rukometaši bh. predstavnika bili bolji, no prokockali su pobjedu kojom bi sjajnu godinu zatvorili na najbolji način.

U večerašnjem susretu kod Borca najefikasniji su bili Trivundža i Đukić sa po 7 golova, dok je Luka Mitrović sa 6 golova bio najefgikasniji kod Metaloplastike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.