Borac prošao Goražde, Željo pobjegao s dna

Premijer liga za rukometašice

Borac prošao Goražde, Željo pobjegao s dna

Adnan Beganović

U petak i subotu odigrano je 10. kola PL za rukometašice. Trenutni lider na tabeli, banjalučki Borac, slavio je na vrućem gostovanju u Goraždu (32:27), a Zrinjski je porazom od Željezničara u Mostaru (26:28) i nakon ovog kola ostao jedina ekipa bez ijednog boda na svom kontu.

Susret u Goraždu pored dobre igre obilježile su i grubosti na parketu pa su tako sudije pokazale dva crvena kartona, po jedan igračicama iz obje momčadi. Ovom pobjedom Banjalučanke su nastavile niz nepobjedivosti i još jednom su pokazale da su trenutno u Bosni i Hercegovini bez premca.

Nekadašnji prvak BiH, mostarski Zrinjski, sinoć je na svom terenu tražio prvu pobjedu u prvenstvu u duelu sa Željezničarom. Međutim, Željezničar je uspio slaviti i tako osigurati mirniji nastavak sezone.

Zanimljiv susret odigrali su na Ilidži istoimeni domaćin i Jedinstvo iz Tuzle, a više razloga za slavlje na kraju su imale domaće rukometašice koje su slavile rezultatom 28:27. Gošće iz Tuzle većim djelom susreta imale su prednost, no Ilidža je strpljivom igrom pred kraj susreta preokrenula rezultat u svoju korist i na kraju upisala veoma važna tri boda u borbi za izlazak na evropsku scenu. Gošće iz Tuzle bile su nezadovoljne suđenjem pa su čelni ljudi Jedinstva najavili da će podnijeti žalbu protiv djelioca pravde.

Mira u Prijedoru nije imala većih problema protiv slabšne Kosače (34:17), kao ni Ljubuški u Živinicama protiv istoimenog domaćina (21:34).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.