Borac se mučio pa savladao Krajinu

Premijer liga BiH

Borac se mučio pa savladao Krajinu

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca slavili su večeras u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju kod ekipe Krajine rezultatom 26:29 (11:10).

Ratko Đurković i njegovi izabranici teže nego očekivano stigli su do novih bodova u najelitnijem takmičenju u državi. Domaći tim sjajno je otvorio utakmicu. U Cazinu se vodila izjednačena borba do pred kraj prvog poluvremena, kada rukometaši Krajine dolaze do prednosti od jednog gola.

Na predah, domaći sastav odazi s minimalnom prednošću (11:10).

No, Banjalučani su konsolidovali redove u nastavku. Uspjeli su crveno-plavi da stignu prednost Krajine te nakon 20 minuta igre uspostave svoj, prepoznatljiv napadački stil igre i tako upišu nove bodove.

U narednom kolu koje se igra već u petak, Borac će od 19 sati u banjalučkom hramu sporta Boriku, dočekati lidera na tabeli ekipu Vogošće, dok će Krajina gostovati ekipi Maglaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije