Borac slavio na Ilidži, a Goraždanke u Mostaru

Premijer liga za rukometašice

Borac slavio na Ilidži, a Goraždanke u Mostaru

A. Beganović

Odigrano je pet utakmica 16. kola Premijer lige za rukometašice, a teže od očekivanog Borac i Goražde savladali su Ilidžu i Lokomotivu.

Rukometašice Goražda u petoj utakmici u proljetnom dijelu sezone stigle su do četvrte pobjede. Ovaj put Goraždanke su u Mostaru bile bolje od Lokomotive (26:25).

Kod pobjedničke ekipe najefikasnija je bila Sarajlić sa 8 golova, dok su Ćosović i Pjano postigle po četiri, a Gabela i Hubanić po tri gola. Kod Lokomotive sa 11 golova najefikasnija je bila Džafić, dok je Kasumačić postigla pet golova.

Ilidža je pred svojim navijačima pružila sjajan otpor favorziranom Borcu, koji je upisao pobjedu rezultatom 27:25, te je tako ostao u trci za titulom.

Katarina je nastavila sa lošim partijama u proljetnom dijelu prvenstva. Večeras su od mostarskih rukometašica bolje bile rukometašice Jedinstva iz Brčkog (28:21), dok je vodeća Mira bez većih problema nadigrala Hrasnicu (41:25).

Rukometašice Ljubuškog slavile su na gostovanju kod Knežopoljke (35:28), a Živinice i Zrinjski utakmicu 16. kola odigrat će u utorak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.