Borac slavio na Ilidži
Detalj sa utakmice na Ilidži

Osice još uvijek neporažene

Borac slavio na Ilidži

Adnan Beganović

Sinoć su odigrane četiri utakmice 8. kola Premijer lige za rukometašice, a ono što raduje je podatak da u sva četiri susreta pobjednik se nije znao gotovo do posljednje minute.

Aktuelni lider, banjalučki Borac gostovao je na Ilidži i nakon dobre rukometne predstave upisao je novu pobjedu. Popularne Osice slavile su rezultatom 30:28, a da je konačan ishod bio drugačiji, ni to ne bi bilo nezasluženo.

U Prijedoru su snage odmjeri domaća Mira i Ljubuški, a nakon 60 neizvjesnih minuta slavile su domaće rukometašice (28:27) te sa nova tri boda preuzele su od Ljubušanki drugo mjesto na tabeli.

U Goraždu je gostovao Željezničar i pružio je jako dobar otpor favoriziranim domaćim rukometašicama. Pobjednik se nije znao do samog kraja susreta, a konačan rezultat je glasio 30:29 za Goražde.
Živinice su na svom parketu dočekale posljednjeplasirani mostarski Zrinjski i očekivala se sigurna i uvjerljiva pobjeda domaćih rukometašiva, no, stvari na terenu nisu tako izgledale. Istina, Živinice su slavile rezultatom 27:23, ali sa mnogo više problema nego što se očekivalo.

Posljednji susret 8. kola između Katarine i Kosače na rasporedu je danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.