Borac slavio u Gradačcu

Zaostali susreti 9. kola

Borac slavio u Gradačcu

Edmir Škorić

Sinoć su odigrane zaostale utakmice 9. kola rukometne Premijer lige BiH, a rukometaši Gradačca bili su neuspješni na svom terenu. Banjalučki Borac bez puno problema došao je do ubjedljive pobjede (24:32).

Pred oko 250 gledatelja RK Gradačac nije uspio savladati prvoplasirani Borac iz Banja Luke. Iako su u sastavu domaćih igrali Šijaković, Marković i Doborac, nije se mogao izbjeći sedmi poraz. Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti (13:15), da bi do kraja susreta rezultat glasio 24:32, dakle osam golova razlike.

Podsjetimo da je sličan poraz RK Gradačac doživio u subotu navečer u EHF Challenge Cup-u i to protiv XICO Andebola iz Guimaraesa (Portugal).

U drugoj zaostaloj utakmici 9. kola rukometne Premijer lige, Sloga je u Doboju "razbila" Konjuh sa visokih 40:26. Petstotinjak gledatelja uživalo je u igri svojih pulena koji su sada na dobro plasiranom trećem mjestu sa svega tri boda zaostatka za drugoplasiranom sarajevskom Bosnom.

U narednom (desetom) kolu Gradačac je gost Goraždu, Borac u derbiju kola dočekuje Bosna BH Gas, dok će Sloga gostovati u Brčkom kod Lokomotive.

Gradačac - Borac m:tel 24:32 (13:15)

Dvorana Gradačački sajam. Gledalaca: 250. Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (Mostar).  Sedmerci: Gradačac 5 (4), Borac m:tel 3 (3). Isključenja: Gradačac 10 minuta, Borac m:tel 6. Rezultat: Gradačac - Borac m:tel 24:32 (13:15).

GRADAČAC:
Šećić, Osmanović 3, Puljizović 3 (2), Taletović, Grbić, Šijaković 7, Halilković 2, Ignjić, Kadić 3, Stojanović, Marković 3, A. Doborac 3(2), Kešan, Sarajlić. Trener: Mehmed Doborac.
BORAC M:TEL:
Blažević, Malić 1, Garić 9, Pucarević 2, Rakocija 1, Pijetlović 4, Panić 1, Bibić, Halilbegović 1(1), Kulenović, Mulabdić, Ilić 5, Mikić 8(2), Karačić. Trener: Draško Budiša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.