Borac u bh. derbiju bolji od Izviđača

SEHA liga

Borac u bh. derbiju bolji od Izviđača

Adnan Beganović

U zaostaloj utakmici 16. kola Regionalne lige rukometaši Borca su pred svojim navijačima savladali Izviđač iz Ljubuškog (31:26).

U bh. derbiju Regionalne lige Borac je nadigrao Skaute, a izabranici Dragana Markovića tako su okočali takmičenje u premijernoj sezoni Regionalne lige, dok se isto može reći i za Izviđač jer je danas iz Zagreba klubovima stigao prijedlog o završetku regularne sezone, bez obzira što mnogi nisu odigrali sve utakmice.

Inače, tokom cijele utakmice Borac je bio u prednosti, a na odmor su domaći otišli sa pet golova viška (15:10).

U nekoliko navrata Skauti su bili u zaostatku od osam golova tokom drugog dijela (10:18, 12:20, 14:22), da bi na kraju smanjili za konačnih 31:26.

Kod Borca najefikasniji su bili Đukić sa 6, te Trivundža sa 5 golova, dok su Delić i Matić sa po 5 golova bili najučinkovitiji kod Izviđača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.