Borac u derbiju bolji od Ilidže

Premijer liga za rukometašice

Borac u derbiju bolji od Ilidže

Adnan Beganović

Kompletirano je 4. kolo Premijer lige za rukometašice, a u derbiju je banjalučki Borac svladao Ilidžu (29:21).

U derbiju 4. kola Premijer lige za rukometašice Borac je u Banjaluci svladao Ilidžu (29:21). Iako rezultat sugerira da su Banjalučanke lako došle do trijumfa, stvari na parketu su izgledale mnogo drugačije.

Naime, početak susreta pripao je Ilidžankama, koje su do 20. minute konstantno bile  u prednosti. Međutim, u zadnjih 10 minuta prvog dijela izabranice Radeta Unčanina su uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 14:11 za Borac.

Do 50. minute uglavnom se igralo gol za gol (22:19), da bi popularne Osice serijom od 7:2 na kraju došle do velike prednosti (29:21).

Kod Borca najefikasnije su bile Dragana Knežević sa 13, te Maja Prusina sa 5 golova, dok  su kod Ilidže najefikasnije bile Mersiha Sarajlić sa 8, te Izudina Brutus sa 6 golova.

Do prvog trijumfa u novoj sezoni došle su i rukometašice Katarine koje su u Mostaru sa ubjedljivih 37:17 svladale Goražde. U ovom kolu tri boda su upisale i rukometašice Jedinstva, Zrinjskog i Ljubuškog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.