Borac u derbiju bolji od Sloge, pobjede Gradačca i Čelika

Liga 6 za rukometaše

Borac u derbiju bolji od Sloge, pobjede Gradačca i Čelika

A. Beganović, foto: Elmedin Mehić

U okviru 3. kola Lige 6 za rukometaše odigrana su sva tri susreta, a do pobjeda su stigli Borac, Čelik i Gradačac.

U derbiju kola Borac je na gostujućem terenu savladao Slogu (25:24). Domaći su bili bliže pobjedi, sedam minuta prije kraja su imali prednost od tri gola (24:21), no istu su uspjeli prokockati, tako da je Borac stigao do pobjede koja može biti ključna u borbi za titulu.

Gradačac je na domaćem terenu bez većih problema savladao Izviđač (30:20). Do pobjede su Gradačac vodili Slaven Šijaković i Damir Doborac sa po osam golova, dok su Zeljić, Bošnjak i Hrstić sa po četiri gola bili najefikasniji kod Izviđača.

Čelik je u Zenici dočekao Konjuh i stigao je do prve pobjede u ligi 6. Slavili su Zeničani rezultatom 28:24, a to pobjede su ih vodili Kadić sa osam, te Brkić i Begagić sa po šest golova. S druge strane kod Konjuha su najefikasniji bili Rahimić sa 10, te Smajić sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.