Borac u prepunom "Boriku" savladao Zrinjski

Premijer liga BiH

Borac u prepunom "Boriku" savladao Zrinjski

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 15. kola Premijer lige BiH na svom parketu u "Boriku" savladali ekipu Zrinjskog rezultatom 27:23 (19:12).

Prvi napad na utakmici imali su gosti iz Mostara, a isti su pretvorili u gol te tako prvi poveli na meču. Borac nije ostao dužan, pa tako preko raspoloženog Nježića uzvraćaju za 1:1. Banjalučki sastav se sjajno brani pa već u narednom napadu iskusni Unčanin donosi prednost domaćoj ekipi od 2:1.

Nakon toga, pogađali su Daničić i Mijatović te je poslije šest minuta igre na semaforu stajalo 4:1 u korist Banjalučana. Mreže su mirovale dvije minute, kada svoj drugi gol na meču, a peti za Borac postiže mladi Mijatović. Ipak, Mostarci se sa dva gola vraćaju u susret. Poslije 20 minuta igre, rezultat je glasio 13:8. 

Do kraja prvih 30 minuta, crveno-plavi su povećavali prednost pa se na odmor odlazi pri rezultatu 19:12 u korist izabranika Ratka Đurkovića.

Drugo poluvrijeme Zrinjski otvara pogotkom. Već u narednom napadu, uzvraća iskusni Majić. Sedam golova razlike Velikan iz Gospodske držao je do 45 minute, kada Mostarci kreću u ofanzivu, te prave mini seriju od 0:2.

Borac nije dozvolio iznenađenje, te je meč mirno priveo kraju i tako upisao prvu proljećnu pobjedu u najelitnijem takmičenju u državi.

Borac: Beširević, Efendić, Kosanović, Memić (2), Đurđević, Hercegovac, Daničić (3), Mijatović (4), Bubić, Nježić (7), Majić (5), Lončar (4), Ćelić, Ćeranić i Unčanin (2). Trener: Ratko Đurković.

Zrinjski: Šarac, Vistorop (5), Perić (1), Orlović (1), Bošković (1), Delić (4), Mandarić (4), Sarajlić (4), Paradžik, Babić, Kozina, Šoljić (2), Džeba, Ivanović (1). Trener: Zdravko Medić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti