Boris Dvoršek novi trener RK Borac

Na klupi naslijedio Igora Rađenovića

Boris Dvoršek novi trener RK Borac

Adnan Beganović

Hrvatski rukometni stručnjak Boris Dvoršek novi je trener aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, RK Borac iz Banja Luke.

Nekadašnji trener Zagreba na klupi Borca naslijedit će Igora Rađenovića kojem se Uprava kluba nakon loših rezultata na otvaranju sezone zahvalila na saradnji.

Od marta 2013. do septembra 2014. Dvoršek je s klupe predvodio Zagreb s kojim je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, te dva Kupa i Regionalnu ligu.

"Za mene je velika čast to što sam imenovan za trenera Borca. Ovo je klub s velikom tradicijom i jedan je od najslavnijih na prostorima bivše Jugoslavije. Ekipa je spoj mladosti i iskustva i naše ambicije su dvostruka kruna u Bosni i Hercegovini te plasman među šest najboljih u Regionalnoj ligi", istakao je Dvoršek u svom prvom obraćanju bosanskohercegovačkim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.