Bosna BH Gas bolja od Borca

Rukometna Premijer liga BiH

Bosna BH Gas bolja od Borca

Adnan Beganović

Rukometaši aktuelnog bh. prvaka, sarajevske Bosne BH Gas, večeras su na Mojmilu u derbi susretu Premijer lige BiH za rukometaše, bili bolji od banjalučkog Borca rezultatom 22:20.

U derbi susretu prvog dijela Premijer lige BiH za rukometaše aktuelni prvak BiH Bosna BH Gas pred svojim navijačima savladao je banjalučki Borac rezultatom 22:20. Rukometaši Bosne sjajno su otvorili utakmicu. Dobrom igrom, prije svega u odbrani, izabranici Irfana Smajlagića su već u desetoj minuti došli do prednosti od tri gola (4:1).

I u nastavku prvog dijela Studenti su nastavili sa agresivnom igrom u odbrani, te su u 20. minuti došli do prednosti od šest golova (9:3), a malo zatim na semaforu je stajalo 11:4, što je bila i najveća prednost domaćih rukometaša. Do kraja poluvremena izabranici Dragana Markovića uspjeli su se primaći na pet golova zaostatka (11:6).

U drugi dio Studenti ulaze znatno opuštenije, što gosti koriste, pa u 38. minuti dolaze na samo dva gola zaostatka (14:12). U posljednjih deset minuta  domaći rukometaši ušli su sa prednošću od tri gola (18:15), da bi na kraju rezultat glasio 22:20. Kod pobjednika najefikasniji su bili Igor Karačić i Petar Kapisoda sa po pet golova, dok je kod Borca najefikasniji bio nekadašnji Student Fahrudin Melić sa osam postignutih pogodaka.

Sedmerci: Bosna 6(5), Borac 4(1). Isključenja: Bosna 4, Borac 16 minuta.

BOSNA BH GAS: Uvodić 11 odbrana, Memić, Pucelj 3, Karačić 5, Efendić, Čakić 1, Ćelica 2, Raković, Kapisoda 5, Morozov, Divković, Nekić, Pažin 2, Vražalić 2, Savić. Trener: Irfan Smajlagić.

BORAC: Blažević 3 odbrane, Malić, Pucarević3, Panić 2, Halilbegović 1, Kulenović, Dejanović 10 odbrana, Mikić 2, Vranješ 1, Šubara, Radulović, Ilić 1, Melić 8, Sabljić 2, Vranješ, Filip, Prskalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti