Bosna BH Gas poražena od Chamberya

Rukometna liga prvaka

Bosna BH Gas poražena od Chamberya

Rukometaši sarajevske Bosne BH Gas poraženi su od ekipe Chamberya sa 24:27, te su tako izgubili sve nade u prolazak u osminu finala rukometne Lige prvaka.

Našem prvaka bila je potrebna pobjeda protiv francuske ekipe, ali izabranici trenera Irfana Smajlagića nisu stigli do željenog cilja, iako su bili jako blizu.

Bosna je odigrala dobar susret, ali u odlučujućih, završnih pet minuta utakmice, domaći golman zatvorio je sve prilaze ka svom golu, potpuno limitiravši rukometaše Bosne u napadu.

Ne možemo se oteti utisku da je Chambery bio spreman za poraz, ali rukometaši prvaka Bosne i Hercegovine nisu uspjeli u samoj završnici pogoditi nekoliko važnih napada, što su Francuzi znali iskoristiti.

Bosna je tako ostala bez pobjede u gostima u Ligi prvaka još od sezone 2005/2006. kada je ubilježena posljednja pobjeda na strani u ovom elitnom evropskom rukometnom takmičenju.

Arnaudovski i Damir Doborac bili su najefikasniji u bordo dresu sa po pet postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.