Bosna BH Gas poražena od Lowena

Rukometna liga prvaka

Bosna BH Gas poražena od Lowena

Rukometaši prvaka Bosne i Hercegovine, Bosne BH Gasa, poraženi su večeras od ekipe Lowena rezultatom 30:24 u susretu 10. kola Lige prvaka za rukometaše.

Ekipa Rhein-Neckar Löwena iskoristila je prednost domaćeg parketa i iskustva, te je zabilježila pobjedu nad večeras solidnim Studentima, koji su se u prvih 30 minuta držali više nego dobro.

Naš je prvak odlično ušao u susret, u 5. minuti imali su vodstvo od 3:1, a prvo vodstvo domaćih zabilježeno je tek u 15. minuti prvog poluvremena (6:5).

Bosna se nije predavala, pa se na odmor otišlo sa svega dva gola zaostatka (11:13). Ipak, u nastavku utakmice kvalitet domaćina je došao do izražaja i nakon plus 9 u 53. minuti (28:19 za Löwen) utakmica je bila rezultatski riješena.

Najefikasniji igrači u redovima bh. prvaka bili su kapiten Petar Kapisoda sa 8 i Tarik Međić sa 5 postignutih golova. r

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.