Bosna BH Gas poražena u polufinalu

Međunarodni rukometni turnir u Varaždinu

Bosna BH Gas poražena u polufinalu

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom susretu Međunarodnog rukometnog turnira u Varaždinu, NEXE iz Našica rezultatom 29:28 savladao je aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Bosna BH Gas.

Početak susreta pripao je rukometašima iz Našica, koji su nakon pet minuta imali prednost od dva gola (3:1). Međutim, sa dva uzastopna gola Karačića aktuelni prvak Bosne i Hercegovine veoma brzo stvari vraća na početak.

Do 13. minute igralo se gol za gol, a u pomenutoj minuti izabranici Kasima Kamenice ponovo odlaze na plus dva (6:4), no Studenti se opet uspjevaju vratiti u egal (7:7), a u 16. minuti i po prvi put povesti (8:7).

Do kraja prvog poluvremena izabranici Irfana Smajlagića nisu ispuštali vodstvo iz svojih ruku, a u 26. minuti na semaforu je stajalo 11:9 za Bosnu, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 13:12.

U prvih osam minuta drugog poluvremena Studenti su furioznom igrom napravili seriju od 7:1, te su imai velikih sedam golova prednosti (20:13), no daleko od toga da je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Rukometaši hrvatske momčadi brzo se bude, te u 43. minuti dolaze do zaostatka od četiri gola (17:21), da bi se u posljednjih deset minuta susreta ušlo pri rezultatu 24:22 za Studente.

U posljednjih pet minnnuta prava drama na terenu. Studenti su imali dva gola viška (26:24) i igrača više, no brzopletom igrom u napadu dozvoljavaju gostima da iz kontranapada postignu tri gola i dođu do minimalne prednosti, koju su do kraja uspjeli i sačuvati (29:28).

Sve u svemu zanimljiva rukometna predstava u kojoj su rukometaši našeg predstavnika, prije svegA zbog brzoplete igre u napadu, prokockali velikih sedam golava prednosti.

Kod Bosne najefikasniji su bili Karačić i Čelica sa po 6 golova, dok su kod NEXE-a Obad sa 7, te  Barišić i Lelić sa po 5 golova bili najefiiikasniji.

NEXE – Bosna BH Gas (12:13)
Gradska Sportska Dvorana Varaždin. Sudije: Siniša Bosak (Varaždin), Željko Herceg (Varaždin).
NEXE: Lelić, Rajković, Šunjić, Buljubašić 1, Eter, Lelić 5, Mrđenović 2, Barišić-Jaman 5, Kedžo 3, Markotić 4, Kapular 1, Obad 7, Kević, Tomašević, Vešligaj, Blažević, Velić 1, Dundović, Rotim. Trener: Kasim Kamenica.
BOSNA BH GAS: Uvodić, Božić, Terza, Međić 4, Memić, Tojčić, Pucelj, Karačić 6, Čakić 1, Čelica 6, Raković 2, Kapisoda 1, Pažin, Divković 2, Vražalić 3, Savić 3, Mesarić.Trener: Irfan Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.