Bosna BH Gas remizirala sa Gorenjem

Rukometna liga prvaka

Bosna BH Gas remizirala sa Gorenjem

Rukometaši sarajevske Bosne BH Gas remizirali su sa Gorenjem u okviru rukometne Lige prvaka u susretu u kojem su domaći imali prednost tokom gotovo cijelog toka susreta.

Susret je počeo prilično nervozno na obje strane. Podatak da je Bosna postigla prvi gol tek u petoj minuti kada je pogodio kapiten Petar Kapisoda govori dovoljno. Na svu reću, u tim trenucima ni Slovenci nisu bili ništa efikasniji, dijelom zahvaljujući dobrim intervencijama golmana Nebojše Grahovca.

Bosna je na krilima reprezentativca Bosne i Hercegovine Damira Dobroca, koji je u prvih 18 minuta postigao šest golova, držala rezultatslki egal sa Gorenjem. Petar Kapisoda doveo je Bosnu u prednost od 11:10 u 20. minuti, a u tim trenucima ponovo se iskazao Nebojša Grahovac na golu Studenata. Naš predstavnik po prvi put ide na plus 2 u 21. minutu (12:10) golom Arnaudovskog. Međutim, Gorenje brzo poravnava, uglavnom nakon greški domaćih rukometaša u napadu i izgubljnih lopti.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Bosna je golom Medžića otišla po prvi put na tri gola prednost (17:14), da bi slovenci ipak uspjeli postići gol, pa se na odmor otišlo pri rezultatu od 17:15 za rkometaše Bosne BH Gas.

Bosna je povela golom Vedrana Banića 21:17 u 37. minutu i to sa igračem manje. Međutim, domaći su ubrzo ostali sa dva igrača manje, što gosti znaju iskoristiti, te smanjuju na 21:19. U drugom dijelu u igru je u dresu Gorenja ušao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Harmandić, koji je nedovoljno oporavljen.

Domaći su potom zapali u krizu, što se odrazilo i na rezultatu, pa je Gorenje prišlo na 21:20. Međutim, Grahovac je zatvorio prilaze golu, a onda je Vražalić konačno pogodio za 22:20.

Gorenje je izjednačilo na 28:28 u 56. minuti, nakon što je Bosna vodila i po četiri gola. Slovenci su potom poveli serijom 4:0, a dva gola zaredom postigao je Čupić. U posljednji minut ušlo se izjednačeno, 31:31. Gorenje je imala napad 13 sekundi prije kraja, kada je trener gostujuće ekipe tražio time-out, nakon kojeg su Slovenci uspjeli potrošiti vrijeme i doći do boda.

Nebojša Grahovac zabilježio je čak 18 odbrana, dok je u napadu najbokji u dresu Bosne bio Damir Doborac sa devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.