Bosna BH Gas u subotu protiv Chamberyja

Liga prvaka, 1. kolo

Bosna BH Gas u subotu protiv Chamberyja

Adnan Beganović

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, RK Bosna BH Gas, u subotu će otvoriti novu evropsku sezonu duelom protiv francuskog Chamberyja u okviru najelitnijeg takmičenja, Lige prvaka.

Naš šampion dobro je startao u domaćem prvenstvu, u tri kola upisao je tri sigurne pobjede, ali duel s Chamberyjem biće prvi veliki ispit Studenata u novoj sezoni. Chambery, kao i Bosna, izvrsno je startao u nacionalnom prvenstvu, pa nakon tri kola ima isto toliko pobjeda te s Montpellierom djeli prvu poziciju na tabeli.

Francuska momčad spada u sami vrh evropskog klupskog rukometa, pa će našem predstavniku podrška s tribina u Zetri biti od velike važnosti. Agilna Uprava Studenata već je krenula s pripremama za meč, a u prodaju će biti pušteno 3200 ulaznica po cijeni od 5 KM. Uprava RK Bosna BH Gas obezbjedila je i 150 ulaznica koje će biti podijeljene učenicima i ovaj potez je svakako za veliku pohvala.

SportSport.ba poziva sve ljubitelje rukometa da u subotu u 17 sati i 30 minuta svojim prisustvom u Zetri uveličaju ovaj sportski spektakl i da pomognu Studentima u prvom ovosezonskom evropskom ispitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.