Bosna opet pala u finišu

Liga prvaka

Bosna opet pala u finišu

Adnan Beganović

Rukometaši sarajevske Bosne na gostovanju kod poljskog Kielcea doživjeli su treći uzastopni poraz u Ligi prvaka te su tako još više umanjili svoje šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Naš aktuelni prvak u okviru 4. kola rukometne Lige prvaka gostovao je u Poljskoj kod neugodnog Kielcea. Popularni Studenti jako dobro su otvorili susret i na krilima sjajnih odbrana Sandra Uvodića tokom prvih 30 minuta konstantno su bili u rezultatskoj prednosti.

I u drugom dijelu izabranici Irfana Smajlagića imali su prednost sve do pred sami kraj susreta kada je igra naših šampiona neshvatljivo pala. Sedmorostruki poljski prvak znao je iskoristiti pad u igri popularnih Studenata te u zadnjih 10 minuta prvenstveno zahvaljujući sjajnim odbranama golmana i dobrom igorom pivota Stojkovića doći do pobjede.

U redovima Bosne najučinkovitiji su bili Banić sa 9, Doborac sa 7 i Medžić sa 6 postignutih golova, dok je kod Kielcea već spomenuti Stojković postigao 11 pogodaka, a Jurasik i Podsiadlo po 6.

Liga prvaka, 4. kolo:

Kielce – Bosna 34:30 (15:15)

Poredak: Lowen 6, Kielce 5, Veszprem 4 (-1), Chambery 3, Gorenje 2 (-1), Bosna 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.