Bosna Prevent bolja od Krivaje

Premijer rukometna liga BiH, 2.kolo

Bosna Prevent bolja od Krivaje

Nakon velike pobjede u prvom kolu u Gračanici, ekipa visočke Bosne Prevent večeras je u svojoj dvorani "Mladost" savladala zavidovićku Krivaju rezultatom 32:31.

Gosti tokom cijelog meča nisu nijednom vodili, početkom drugog poluvremena imali su neriješen rezultat, ali više nisu mogli.

Bosna je sjajno otvorila utakmicu i preko Geke, Ahića i Selimovića povela s 3:0, dok prvi gol na utakmici Krivaja postiže tek u 6. minuti preko Avdića.
Nakon toga većinom se igralo gola za gol, a razlika rezultata se kretala od dva do tri gola prednosti, sve do 25. minute kada Visočani prave  novu seriju od 3:0, i odlaze na 5 razlike, rezultat je glasio 14:9.

Tada gosti uzvraćaju serijom te dolaze na 2 razlike, 14:12 je bilo u 28. minuti. Do kraja poluvremena domaći igrači učvršćuju odbranu, a u napadu uspijevaju potići 2 gola preko Balte i Bećara, pa se na poluvrijeme odlazi kod rezultata 16:12.

Drugo poluvrijeme domaći koriste prvi napad i postižu gol preko Geke, za novu prednost od 5 golova prednosti. A onda na scenu stupaju iskusni Nermin Bašić i Goran Šantić, koji uz pomoć Avdića prave seriju od 5:0, i u 36. minuti Krivaja dolazi do prvog izjednačenja na utakmici. U nastavku je najbolji pojedinac u visočkoj Bosni bio je Bećar koji je bio siguran i iz igre i sa 7 metara nekoliko puta, što je Bosni u 47. minuti donijelo novo vodstvo od 5 razlike. Međutim treće isključenje Aida Selimovića, čiji je povratak bio važna karika u igri Visočana, i u odbrani u napradu, bilo je prekretnica da umjesto mirne završnice i rutinske pobjede gledamo uzbudljiv kraj, u kojem su najviše pažnje privukli sudijski par Muhtarević i Omerefendić.

Uporni gosti uspijevaju 4 minute prije kraja doći do gola zaostatka, rezultat je glasio 30:29, ali više od toga nisu mogli. Do kraja za Bosnu pogađaju Bećar i Ahić, a za goste dva puta Omerović, koji nije imao promašaj do posljednjeg napada kada mu je sjajni Žiga skinuo čisti zicer!

Na kraju može se reći sasvim zalužena pobjeda Bosne Prevent protiv borbenih gostiju. Najbolji pojedinci u redovima pobjednika su Bećar sa 11 golova (5 sedmeraca), te Selimović i Geko sa 5 golova. Sjajni Enes Sirćo, pogotovo u prvom poluvremenu, je sakupio 16 odbrana, a njegov kolega Žiga koji je odbranio i već pomenuti ključni udarac na kraju sakupio je 5 odbrana.

Kod gostiju, je stadardno dobar bio golman Hadžihasić koji je sakupio 15 odbrana, iskusni Bašić je postigao 11 golova (3 sedmerca) te Avdić 8 i Omerović koji je 6 puta pogodio mrežu domaćina.


Bosna Prevent - Krivaja 32:31 (16:12)

KSC "Mladost" Visoko. Gledalaca 300. Sudije: Muhtarević i Omerefendić(oba Živinice). Delegat: Damir Sobo(Banja Luka). Sedmerci: Bosna Prevent 10(7), Krivaja 4(3). Isključenja: Bosna Prevent 10 min., Krivaja 8 min.! Crveni karton Selimović (Bosna Prevent) 3 isključenja.

Bosna Prevent: En. Sirćo (16 odbrana), Žiga (5 odbrana), Musa, Zečević 1, Selimović 5, Bećar 11 (5), Skopljak, Burić, Omanović 2, Balta 1, Ahić 4 (2), Ed. Sirćo 2, Begović, Geko 5, Vranac, Kadić 1. Trener: Samir Jamaković.
Krivaja: Hadžihasić (15 odbrana, 3 sedmerca), Selimbegović, Bašić 11 (3), Šantić 4, Avdić 8, Abdurahmanović, Rahimić 2, Tursić, Omerović 6, Đerzić, A. Alić, N. Alić, Čamdžić, Zvekić, Huskić, Purić. Trener: Adnan Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije