Bosna Prevent bolja od Lokomotive

Rukometna Premijer liga BiH

Bosna Prevent bolja od Lokomotive

U okviru 12. kola rukometne Premijer lige BiH, Bosna Prevent je u Visoko bila bolja od brčanske Lokomotive rezultatom 29:22.

U ne baš previše zanimljivoj utakmici, Visočani su savladali goste iz Brčkog prije svega zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani, predvođenom iskusnim i još uvijek odličnim Edhemom Sirćom.

Bosna je od samog početka imala vodstvo koje zadržala tokom čitavog meča. Na poluvrijeme Visočaci odlaze s prednošću od 5 golova, tačnije rezultat je glasio 14:9. Na početku drugog poluvremena ista situacija, sjajna igra u odbrani domaćih ali i još bolja u napadu, tako da su u 45. minuti domaći imali i 10 golova prednosti, a rezultat je glasio 24:14.

Do kraja trener domaćih u igru ubacuje i igrače koji manje vremena provode na terenu, pa tako gosti uspijevaju do kraja smanjiti rezultat na 7 razlike, tačnije 29:22, a tim rezultatom, je i završila utakmica.

Kod Bosne Prevent najefikasniji je bio Aid Selimović koji je postigao 7 golova, te Čakić Amir sa 6. Treba spomenuti i golmana Hodžića koji je sakupio 10 intervencija. Kod Lokomotive najefikasniji je bio potencijalni reprezentativac BiH, Goran Ž. Šarenac sa 6 golova.

RK Bosna Prevent - RK Lokomotiva 29:22

KSC " Mladost" Visoko. Gledalaca:300. Sudije Dražen Begić i Knezović Andrija(oba Mostar). Delegat: Željko Savić( Bijeljina). Isključenja: Bosna Prevent:4 minute, Lokomotiva: 12 minuta. Sedmerci:Bosna Prevent 7/6, Lokomotiva 2/2. Rezultat: Bosna Prevent(Visoko) - Lokomotiva (Brčko) 29:22(14:9).

Bosna Prevent: Tatar(8 odbrana), Geko 2, Dedić, Hurem 3, Čakić 6(2), Mušinbegović 2, Hasagić 1, Hodžić (10 odbrana), Ahić 4(4), Kalenić, Selimović 7, Sirčo 3, Mustafić 1, Karavelić.
Lokomotiva: Damjanović(3 odbrane), Radulović(8 odbrana), Duvnjak, Božić 2, Šarenac G. Ž. 6, Šarenac G.R. 1, Ristić 2, Rankić, Lučić 4, Stjepanović 2, Nedeljković 1, Karanović 4, Djurkić, Obrenović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.