Bosna Prevent nema pravo na kiks

Premijer liga za rukometaše, 6. kolo

Bosna Prevent nema pravo na kiks

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige za rukometaše danas i sutra biće odigrana četiri susreta, dok će dva biti odigrana u srijedu zbog učešća RK Bosna BH Gas i RK Borac m:tel u evropskim takmičenjima.

Danas će snage odmjeriti Bosna Prevent i Čelik te Lokomotiva i Izviđač MI grupa. U Visokom danas domaća Bosna u duelu sa Čelikom nema pravo na kiks. Nakon pet odigranih kola Visočani imaju samo jednu pobjedu i današnji susret od velikog im je značaja. Čelik je prije dva dana doživio ubjedljiv poraz od sarajevskih Studenata, a ako je suditi po dosadašnjim igrama Zeničana u gostima, onda trijumf visočke Bosne ne bi smio doći pod znak pitanja.

U Brčkom će se sastati momčadi iz sredine tabele. Domaća Lokomotiva trenutno zauzima 6. poziciju, dok je Izviđać samo jedno mjesto ispod. Iako su susjedi na tabeli, danas je Lokomotiva favorit jer je sve tri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila na domaćem parketu. Izviđač je u zaostalom susretu prije dva dana dobio Konjuh tako da danas nema šta izgubiti. Sve u svemu, ovaj susret mogao bi biti jako zanimljiv, ali po do sada viđenom Lokomotiva je favorit.

Sutra su na rasporedu također dvije utakmice, a snage će odmjeriti Krivaja i Zrinjski te Konjuh i Gradačac. U oba susreta domaći rukometaši su veli favoriti i za očekivati je njihove sigurne pobjede.

Sloga i sarajevska Bosna te Borac i Goražde svoje susrete 6. kola odigrat će u srijedu.

Parovi 6. kola: Bosna Prevent - Čelik, Sloga -  Bosna BH Gas, Konjuh - Gradačac, Lokomotiva - Izviđač MI grupa, Krivaja - Zrinjski, Borac m:tel - Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.