Bosna Prevent želi zaustaviti Slogu u VIsokom

Dobojlije na vrhu, ali...

Bosna Prevent želi zaustaviti Slogu u VIsokom

U okviru 16. kola rukometne Premier lige BiH, rukometaši visočke Bosne Prevent dočekuju ekipu Sloge iz Doboja.

Za Dobojlije inače odnedavno nastupaju i dvojica Visočana Halilbegović i Vražalić, to je ekipa koja po mnogima uz Borac i Izviđač će biti kandidat za titulu prvaka države. Bosni je u prošlom kolu nedostajalo sreće u posljednim minutama protiv Krivaje u Zavidovićima, pa je mladi tim Visočana poražen dva razlike, dok je Sloga rutinski pobijedila Konjuh sa sedam golova razlike, i tako sačuvala prvo mjesto na tabeli. Obzirom na ambicije Dobojlija, sasvim sigurno je da i u Visoko dolaze po bodove.

Visočani pak nijednom ove sezone nisu poraženi na domaćem terenu, pa tako ni ovaj put ne žele mahati bijelom zastavom prije početka meča.

"Sigurno je da je Sloga favorit u ovom meču  i zasigurno najkvalitetnija ekipa u ovoj ligi, međutim mi ni u kom slučaju ne želimo tako lako dopustiti poraz na domaćem terenu. Kao i u svakoj utakmici dosad, tako i u ovoj ćemo dati sve od sebe da slavimo, i nadam se da će naša publika kao i dosada doći u velikom broju, kako bismo ostvarili pobjedu nad Slogom", rekao je Emir Omanović, lijevo krilo i srednji bek visočke ekipe.
 
Utakmica Bosna Prevent - Sloga igra se u sutra(petak) sa početkom u 19 sati u KSC Mladost Visoko.

Sudije na ovom meču su Vejsil Besirević (Bihać) i Emir Dautović (Cazin). Delegat je Zahid Crnkić iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti