Bosna protiv Bosne u Visokom

Zaostala utakmice 4. kola rukometne PL BiH

Bosna protiv Bosne u Visokom

U okviru zaostale utakmice 4. kola rukometne Premijer lige BiH, aktuelni prvak BiH, Bosna BH Gas danas gostuje u Visokom, kod Bosne Prevent. Utakmica se igra s početkom u 19 sati u KSC Visoko.

Utakmice koje su nekad odlučivale i o prvaku Bosne i Hercegovine igrane su između dvije Bosne, sarajevske i one visočke. Posljednjih godina o takvoj borbi nema govora, sarajevski rukometaši u svaku utakmicu protiv Visočana ulaze kao favoriti, pa tako ni ovog puta neće biti razlike. Bosna BH Gas nakon sjajne pobjede u Ligi prvaka protiv francuskog Chamberya dolazi u Visoko i kao aktuelni prvak i ekipa bez poraza u prva tri kola Premijer lige BiH.

Na drugoj strani Bosna Prevent već ima dva poraza i novi poraz značio bi katastrafu za grad rukometa i dno tabele. Visočani su svjesni snage gostiju, ali utakmice protiv Studenata uvijek su davale više motiva igračima, i privlačile veliki broj gledalaca.

"Povoljan rezultat za nas bi bio nerješen ishod meča. Bosna BH Gas je fizički najspremnija i najjača ekipa lige što su pokazali i u Ligi prvaka.
Mi ćemo im se na dostojan način suprostaviti i kakav god ishod bio nadam se da će utakmica proteći u fer i korektnoj igri.",rekao je Senad Skopljak, trener visočke ekipe za SportSport.ba

Što se tiče sastava u redove Bosne Prevent nakon suspenzije vraća se i povremeni reprezentativac Muhamed Mustafić, dok su svi ostali rukometaši spremni i zdravi utakmicu.

Za očekivati je da će u ekipi gostiju više prostora dobiti igrači koji su imali manju minutažu u utakmici Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti