Bosna Prvent svladala Konjuh

Prijateljski susret

Bosna Prvent svladala Konjuh

U svojoj petoj pripremnoj utakmici rukometaši Bosne Prevent zabilježili su i petu pobjedu.

Nakon što su savladali Ilidžu, Goražde i Čelik u gostima, te Goricu u Visokom, Visočani su sinoć dočekali Konjuh iz Živinica i od prve minute u potpunosti motivisani nametnuli svoj ritam igre.

U prvom poluvremenu gosti su priključak držali do 12 minute, da bi nakon toga golovima Sančanina i Begića domaći u 15 minuti došli do 5 golova razlike, reultat je glasio 10:5. Bosna Prevent je do kraja poluvremena smirenom igrom održavala prednost pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 17:11.

U drugom poluvremenu otprilike ista slika na terenu tim da su domaći od prve minute drugog poluvremena povećavali svoju prednost koja je u 44. minuti prvi put iznosila 10 razlike, rezultat je glasio 25:15. Domaći su u posljednim trenucima imali i 11 golova prednosti, ali su igrači Konjuha u posljednjim sekundama uspješno realizirali sedmerac te je rezultat na kraju glasio 33:23.

Najbolji igrač na terenu je bio Hariz Begić, lijevo krilo Bosne Prevent, igrač koji je u Visoko stigao upravo iz Živinica, sa 10 postignutih golova,  Mustafić je postigao 7, a treba spomenuti i super raspoloženog gomana Tatara sa 14 odbrana, od toga i 1 sedmerac. Kod gostiju je najefikasniji bio Dušan Bozoljac sa 6 golova.

Bosna Prevent - Konjuh 33:23
KSC"Mladost".Gledalaca: 350. Sudije: Stanislav Vujić i  Adis Drugović(oba Visoko). Sedmerci: Bosna Prevent 4(2), Konjuh 3(2).  Isključenja: Bosna Prevent 4 minute, Konjuh 12 minuta. Bosna Prevent - Konjuh 33:23(17:11).
BOSNA-PREVENT: Tatar (14 odbrana, 1 sedmerac), Hodžić(3 odbrane), Geko 2, Zečević 1, Sirćo 2, Begić 10, Mustafić 7, Šapčanin (2 odbrane), Lasica 2,  Limo, Omerović 1, Sančanin 5, Karavelić 1, Vranac 2.
KONJUH: Kamberović(6 odbrana, 2 sedmerca), Hadžiomerović 1, Bozoljac 7, Memić 2, Čirak, Ferhatbegović 2,Am. Muhić 4, Smajić, Mi. Muhić, Jagodić, Husić, Sulajnović(3 odbrane), Mujanović, Zildžić 2, Ivanišević 2, Brčaninović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.