Bosna SO na pobjedu u Švajcarskoj

Četvrtfinale Kupa pobjednika kupova

Bosna SO na pobjedu u Švajcarskoj

Rukometaši Bosne SO će i u prvom meču četvrtfinala Kupa pobjednika kupova protiv Schaffhausena igrati na pobjedu.

Bez obzira na činjenicu što su gosti i idealnu priliku da u revanšu dostignu eventualni zaostatak, “studenti” žele pitanje pobjednika dvomeča riješiti već u nedjelju, u prvoj utakmici.

_MG_9383230x300“Dobili smo ekipu sa kojom se realno možemo nadigravati. Tačno je da Švajcarci igraju brz i moderan rukomet, ali im možemo parirati. Njihovo najjače oružje je zonska odbrana sa brzom transformacijom u kontranapad. Takvu igru trebamo osujetiti i ukoliko to uradimo obavićemo veliki dio posla”, istakao je Goran Tomić, pomoćni trener Bosne.

Mali problem stručnog štabu predstavlja povreda Čačića za kojeg je sezona završena, a upitan je i nastup Petra Kapisode koji ima visoku temperaturu.

“Vjerujem da možemo slaviti u prvom meču. Iako je riječ o odličnom protivniku, imamo kvalitetniju ekipu”, istakao je Adnan Jaškić, prvotimac Bosne i jedan od najboljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.