Bosna SO protiv Terzića i Harmandića

Izvučene grupe Lige prvaka

Bosna SO protiv Terzića i Harmandića

Rukometaši sarajevsko Bosne Sunce osiguranje izvučeni su u grupu B Lige prvaka zajedno sa ekipama Veszprema, Gorenja, Chamberya i Rhein-Neckara, te jednim kvalifikantom.

Aktuelni prvak i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, RK Bosna Sunce osiguranje izvučen je u grupu B, u kojoj su se uz Studente našli mađarski Veszprem, slovenačko Gorenje, francuski Chambery i njemački Rhein-Neckar Lowen, te jedna ekipa koja će učešće izboriti kroz dodatne kvalifikacije.

Može se reći da je Bosna SO upala u solidnu grupu, s obzirom da su Studenti izbjegli Kiel iz prvog ili Barcelonu iz trećeg šešira. Nažalost, iz četvrtog šešira stigao je i najteži protivnik, a to je prebogati Lowen.

Ipak, radi se o sve samim vrhunskim ekipama i pred Irfanom Smajlagićem i njegovim izabranicima je sigurno teška zadaća.

Zanimljivo je da će protivnici Bosne SO biti u grupi B i dva reprezentativca Bosne i Hercegovine. Mirsad Terzić u dresu Veszprema i Adnan Harmandić u dresu Gorenja.

Prve četiri ekipe plasiraće se u naredni krug takmičenja. Veszprem i Loven su favoriti grupe, a sa ostalima se Bosna može manje, više ravnopravno nositi.

Zagrebačka Croatia osiguranje, koje vodi Senjanin Maglajlija, zapala je grupa C, gdje če im društvo praviti „strašni“ Ciudad Real, te Hamburg, Handbold i Alingsas.

Danski Kolding, za koji nastupa Muhamed Toromanović, izvučen je u grupu D, zajedno sa Kielom i Barcelonom (koji izgleda ne mogu jedni bez drugih), te Amicitiom.

Grupa A

Chekhovskie Medvedi
Montpellier HB
Pick Szeged
Pevafersa Valladolid
HCM Constanta
Kvalifikant

Grupa B

MKB Veszprém KC
RK Gorenje
Chambery Savoie HB
Rhein-Neckar Löwen
Bosna Sunce osiguranje
Kvalifikant

Grupa C

BM Ciudad Real
Croatia Osiguranje
HSV Hamburg
FCK Handbold A/S
Alingsas HK
Kvalifikant

Grupa D

THW Kiel
KIF Kolding
F.C. Barcelona Borges
GC Amicitia Zürich
Kvalifikant
Kvalifikant

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti