Bosna SO slavila u Živinicama
Bosna je otpor domaćih slomila u drugom poluvremenu

Premijer liga BiH za rukometaše, 17. kolo

Bosna SO slavila u Živinicama

U zaostaloj utakmici 17. kola Premijer lige BiH za rukometaše, sarajevska Bosna Sunce osiguranje večeras je u Živinicama savladala Konjuh rezultatom 29:25.

Nakon rezultatskog egala u prvom dijelu susreta, naši prvaci su u nastavku ubacili u brzinu više i kapitalizirali su svoj kvalitet te došli do zaslužene pobjede. Najveće zasluge za trijumf Studenata pripadaju golmanu Adnanu Šabanoviću koji je u drugom poluvremenu „zaključao“ svoj gol i primio je samo 11 golova.

U 47. minuti susreta trener Konjuha, Junuzović zbog nesportskog ponašanja dobio je crveni karton, nakon čega je uslijedila bura protesta domaćih pa je meč bio prekinut na nekoliko minuta.

Bosna sada ima četiri boda prednosti (46) u odnosu na drugoplasirani Borac (42), s tim da Sarajlije imaju utakmicu manje.

Rezultat
Konjuh – Bosna SO 25:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.