Bosna u Banja Luci bolja od Borca

Studenti nastavljaju dominirati

Bosna u Banja Luci bolja od Borca

Adnan Beganović

Rukometaši Bosna BH Gasa večeras su u Banja Luci u zaostaloj utakmici 10. kola i ujedno derbiju prvenstva pobijedili Borac (26:25) te tako ponovo preuzeli prvo mjesto na premijerligaškoj tabeli.

Derbi bosanskohercegovačkog prvenstva večeras su u Boriku igrali domaći Borac i Bosna BH Gas. Utakmica je mogla zadovoljiti ljubitelje rukometa, a na kraju su više razloga za slavlje imali popularni Studenti koji su ovom pobjedom pokazali da su u našoj ligi još uvijek neprikosnoveni.

Pobjeda sarajevskih Studenata dobija još više na važnosti kada se uzme u obzir činjenica da je Bosna prije samo nekoliko dana igrala jako tešku utakmicu u okviru Lige prvaka.

Tokom većeg dijela susreta rukometaši Bosne su imali prednost koja je u nekim trenucima iznosila i četiri gola razlike, ali uporni domaćini nisu se predavali te su na kraju imali i šansu za izjednačenje ali Halilbegovć nije uspio realizovati zadnji napad.

U dresu Bosne ponovo je sjajan bio bosanskoherecegovački reprezentativac Damir Doborac koji je sa 12 postignutih pogodaka bio i prvi strijelac susreta, a pored Doborca dobru partiju odigrao je i Fahrudin Melić koji je tri puta pogodio mrežu Banjalučana. Kod domaćinma najučinkovitiji su bili Pijetlović sa 5 postignutih pogodaka te Halilbegović, Mikić i Ilić sa po 4 pogotka.

U drugom današnjem susretu Goražde je na domaćem terenu savladalo ekipu Gradačca rezultatom 28:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.