Bosna ugasila Zvezdu

Međunarodni rukometni turnir u Varaždinu

Bosna ugasila Zvezdu

Adnan Beganović

U susretu za treće mjesto na Međunarodnom rukometnom turniru u Varaždinu aktuelni prvak naše zemlje Bosna BH Gas savladao je Crvenu zvezdu.

Rukometaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine sjajno su otvorili utakmicu i u 7. minuti imali su prednost od četiri gola (5:1). Međutim, Crvena zvezda veoma brzo dolazi do daha, a deset minuta kasnije na semaforu je stajalo 8:8, da bi u 19. minuti beogradska momčad po prvi put i povela (10:9).

Finiš poluvremena u potpunosti je pripao izabranicima Igora Butulije, koji su u jednom momentu imali i pet golova viška (15:10), da bi na odmor otišli sa 3 gola prednosti (17:14).

U drugi dio izabranici Irfana Smajlagića ulaze furiozne i već nakon tri minute dolaze do izjednačenje (17:17). Do 42. minute igralo se gol za gol, da bi se onda Studenti odvojili na tri gola prednosti (23:20), no Zvezda uzvraća istom mjerom, pa se u samu završnicu ulazi pri neriješenom rezultatu (25:25).

U samom finišu Studenti su uspjeli slomiti otpor Zvezde, te su na kraju i sasvim zasluženo slavili.

Kod Bosne najefikasniji su bili Karačić sa 9 i Savić sa 4 gola, dok su kod Zvezde Jokić sa 6 i Pešić sa 5 golova, a treba napomenuti da u konkurenciji danas nije bio Pažin zbog lakše povrede  koljena.

Rukometaši našeg prvaka odmah nakon utakmice otputovali su u Poreč, gdje će biti do 27. januara.

Bosna BH Gas  - Crvena zvezda 30:28 (14:17)
Gradska Sportska Dvorana Varaždin. Sudije: Siniša Bosak (Varaždin), Željko Herceg (Varaždin).
BOSNA BH GAS: Uvodić (7 odbrana), Božić (8 odbrana), Terza, Međić 2, Memić 2, Tojčić, Pucelj 2, Karačić 9, Čakić 1, Čelica 3, Raković 1, Kapisoda 2, Divković 3, Vražalić 1, Savić 4, Mesarić. Trener: Irfan Smajlagić.
CRVENA ZVEZDA: Ljubišić (7 odbrana), Ivanišević (3 odbrane), Živković, Pešić 5, Pantelić 1, Perović 3, Đurić 3, Ristić 1, Popović, Radulović 2, Jokić 6, Anđelić, Trivunđa 3, Zelenović 4, Ćirić. Trener: Igor Butulija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.