Bosna želi Irfana Smajlagića
Irfan Smajlagić, selektor Egipta

Želje su jedno, a realnost drugo

Bosna želi Irfana Smajlagića

Rukometni klub Bosna Sunce osiguranje, aktuelni šampion BiH i osvajač Kupa naše zemlje u drugom dijelu sezone za svog trenera želio bi dovesti Irfana Smajlagića, trenutno, selektora Egipta.

„Međutim, Smajlagić je u ovom trenutku nerealna opcija. Nudi nam se veliki broj trenera iz regiona, jer smo sada postali izuzetno ozbiljan klub na ovim prostorima. Ime novog trenera trebalo bi da bude poznato u narednih desetak dana“, rekao je Nermin Salman, predsjednik RK Bosna SO za „Nezavisne novine“ i naglasio:

„Teško je očekivati da će Vojislav Rađa pristati na produžetak saradnje. I kada smo postigli dogovor da preuzme ekipu nakon ostavke Gregora Cvijiča, naglasio je da će teško pronaći rješenje da nastavi rad s ekipom i u drugom dijelu sezone. Zbog privatnih obaveza nije u mogućnosti da ostane trener, pa ćemo vjerovatno morati u potragu za drugim rješenjem“.

Salman je najavio i kako će „studenti“ smanjiti igrački kadar na 16 ili 17 igrača, a što će biti učinjenu uz konsultacije sa Rađom.

„U ovom trenutku najbliži odlasku iz Bosne je Ognjen Kajganić, koji je, realno, naš najbolji lijevi bek, ali to nije pokazao na terenu. S njim smo svakako potpisali tromjesečni ugovor i mislim da nećemo nastaviti saradnju. Na pozicijama krila, također, imamo po tri igrača na obje strane, tako da bi i tu trebalo da napravimo kompromis. Amir Čakić je najavio da želi razgovor s rukovodstvom, jer je nezadovoljan statusom, pa ćemo vidjeti šta ćemo odlučiti. Ni situacija sa Adnanom Jaškićem, koji je povrijeđen, nije baš najjasnija", istakao je Salman za pomenuti bh. dnevni list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.